Programma

Luisteraars kiezen 'Una De Esas Noches Sin Final' als TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraars kiezen 'Una De Esas Noches Sin Final' als TopSong

Tijdens De Grote Bonanza draaien we de hele week verzoekjes. Daarom lag ook de keuze voor de TopSong voor het eerst in de geschiedenis in jullie handen. En dat hebben we geweten: er werd massaal gekozen voor 'Una De Esas Noches Sin Final'!

Achter de Spaanstalige plaat van Javier Limón en Inma Cuesta gaat een bijzonder verhaal schuil. Een verhaal dat blijkbaar een hoop heeft losgemaakt bij de luisteraars in deze tijd.

Toch een beetje bij elkaar

Begin april kreeg Rob Stenders via de app een audioberichtje binnen van luisteraar Toby. Vanwege het coronavirus moet hij zijn vriendin Inge voor onbepaalde tijd missen. Hij woont namelijk in Spanje en zij in Nederland. Om het leed een beetje te verzachten vroeg hij 'hun' plaatje aan. Zij luistert namelijk net als hij altijd naar Stenders Platenbonanza. Op deze manier konden ze toch een beetje bij elkaar zijn.

Release

Dat plaatje was het onbekende Spaanstalige 'Una De Esas Noches Sin Final' van Javier Limón en Inma Cuesta. En dat nummer raakte een gevoelige snaar. Niet alleen bij Rob en Caroline, die het nummer niet kenden en er spontaan voor vielen; de NPO Radio 2 app stroomde vol met mensen die wilden weten wat dit voor prachtig onbekend Spaanstalig nummer was. Zelfs platenmaatschappij Sony haakte aan en bracht het nummer gelijk uit.

Toby was heel blij dat Rob het nummer draaide:

Toby kondigt de TopSong aan!

En zo is de 'onbekende' Spaanstalige track dus vanuit het niets uitgegroeid tot een favoriet van veel luisteraars. Iets dat nooit was gebeurd zonder romanticus Toby. Daarom besloot Bart om hem het nieuws over de TopSong als eerste te vertellen. En als hij dan tóch aan de telefoon hangt...

Toby vroeg 'Una De Esas Noches Sin Final' aan, luisteraars kiezen ‘m als TopSong

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Grote Bonanza

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wat wil jij horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie