Programma

Oprichter Fair Medicine: 'Ontwikkelen medicatie moet structureel veranderen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Oprichter Fair Medicine: 'Ontwikkelen medicatie moet structureel veranderen'

In een nieuwe aflevering van Oorlog In Je Lichaam gaat het over de snelheid van ontwikkelen van nieuwe medicatie. Waarom kan een coronavaccin veel sneller ontwikkeld worden dan een middel tegen kanker?

Medicijnen ontwikkelen en bij de patiënt aanbrengen. Kan dat niet sneller en goedkoper? Want de ontwikkeling van een coronavaccin mag ineens wel supersnel gebeuren, waar daar normaal jaren voor staan. Waarom zou je niet hetzelfde kunnen doen met andere medicijnen, bijvoorbeeld tegen kanker? We spreken met Frans de Loos van Fair Medicine. En ook kijken we mee bij onderzoeker Jeroen de Ridder van het UMC Utrecht die zelf de markt op is gegaan met zijn uitvinding.

Luister hieronder de nieuwe aflevering van Oorlog In Je Lichaam:

#6 - De pillentrein rijdt veel te langzaam - Oorlog in je Lichaam

Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast 'Oorlog in je lichaam'. Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken. Te beluisteren via Apple Podcast/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie