Programma

Stefan Stasse onderzoekt effect van weggeven van je vrijheid

  1. Nieuwschevron right
  2. Stefan Stasse onderzoekt effect van weggeven van je vrijheid

In een nieuwe aflevering van Stefans podcast 'En Toen Werd Het Stil' volgt Stefan Stasse een groepje Nederlanders tijdens de coronacrisis. Van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet.

"17 miljoen mensen; die schrijf je niet de wetten voor, die laat je in hun waarde." Deze tekst vatte ooit de eigenzinnige cultuur van het Nederlandse volk mooi samen. Datzelfde volk doet nu precies wat de autoriteiten voorschrijven. Hoe is het om een deel van je vrijheid op te geven? Op deze vraag zoekt Stefan antwoord in een nieuwe aflevering van 'En Toen Werd Het Stil'. Luister hieronder naar de aflevering.

EN TOEN WERD HET STIL

We zitten middenin een unieke situatie. COVID-19 zorgt voor een verstilde bubbel in de wereldgeschiedenis. Hoe verandert dit de gedachtes over onszelf en de dingen om ons heen? Onze wereld is snel. Sneller dan ooit. Meer tempo! Beter! Efficiënter! Het mag nooit stoppen. Kan iemand een keer op pauze drukken? Een compleet absurd idee, natuurlijk. Tot maart 2020. Toen werd het stil. En nu? In deze podcast volgt Stefan Stasse tien weken lang een groepje Nederlanders. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben sinds kort één ding gemeen: van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet. Net als die van jou. En mij. Elke aflevering staan we stil bij iets, omdat het stil werd.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie