Programma

Davina Michelle over haar verbindende rol als Ambassadeur van de Vrijheid

  1. Nieuwschevron right
  2. Davina Michelle over haar verbindende rol als Ambassadeur van de Vrijheid

Davina Michelle vertelt Gijs wat het voor haar betekent om op 5 mei Ambassadeur voor de Vrijheid te zijn, laat haar nieuwe single Nobody Is Perfect horen én vertelt haar fijnste guilty pleasure!

"Is het niet gek om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn in een jaar waarin we heel veel vrijheid hebben moeten inleveren?", vraagt Gijs zich gelijk af. "Ja, dat is inderdaad waarom ik de uitdaging dit jaar des te groter vond toen ik gevraagd werd. We zitten in een lockdown, maar ik denk dat als we voorbij de lockdown kijken naar wat vrijheid echt betekent, dat is niet per se dat je na 9 uur opgesloten zit", legt de zangeres uit. "Maar dat is ook de vrijheid dat je mag zijn wie je bent. En dan is vrijheid veel groter, dan betekent het veel meer. En ik hoop dat ik dat kan uitstralen."

Van helicoptervlucht naar livestream

Samen met de andere ambassadeurs Tino Martin en Jonna Fraser zou Davina de festivals afgaan met een helicopter. Helaas gaat dit niet door, maar er is wel een creatieve oplossing bedacht. "Nou, er wordt nu gewoon een super toffe livestream gedaan. Normaal heb je natuurlijk die bevrijdingsfestivals die door heel het land heen zijn. Nu gaan ze ook allemaal regionale livestreams doen. En Tino, Jonna en ik gaan als een soort van main-livestream overal oppoppen", vertelt ze. "Ik zit gewoon in bad. Stream me maar overal heen, ik vind het wel best, haha!"

Ze heeft met veel mensen gesproken over vrijheid en dit gaf haar inspiratie voor een nieuw nummer. Waar het nummer over gaat? Je hoort het hieronder:

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Persbericht

Ster advertentie
Ster advertentie