Programma

Belle Perez maakt Nederlandstalige versie van TopSong 'Una De Esas Noches Sin Final'

  1. Nieuwschevron right
  2. Belle Perez maakt Nederlandstalige versie van TopSong 'Una De Esas Noches Sin Final'

'Una De Esas Noches Sin Final' van Javier Limón en Inma Cuesta werd deze week door de luisteraars uitgekozen als TopSong, maar waar gaat het nummer eigenlijk over? Rob vraagt om hulp van de Spaanse zangeres Belle Perez.

"Ik vind het een fantastisch nummer. Ik had nog nooit van de zangeres gehoord. Ze is blijkbaar een actrice die heel goed kan zingen. Heel mooi en breekbaar nummer", aldus Belle Perez. Tijdens De Grote Bonanza draaien we de hele week verzoekjes. Daarom lag ook de keuze voor de TopSong voor het eerst in de geschiedenis in de handen van luisteraars. En dat hebben we geweten: er werd massaal gekozen voor 'Una De Esas Noches Sin Final'!

Dankzij Toby en Inge

Het nummer was bij de luisteraars al bekend, want begin april kreeg Rob Stenders via de NPO Radio 2 app een audioberichtje binnen van luisteraar Toby. Vanwege het coronavirus moet hij zijn vriendin Inge voor onbepaalde tijd missen. Hij woont namelijk in Spanje en zij in Nederland. Om het leed een beetje te verzachten vroeg hij 'hun' plaatje aan. Zij luistert namelijk net als hij altijd naar Stenders Platenbonanza. Op deze manier konden ze toch een beetje bij elkaar zijn.

'Eén van die nachten zonder einde'

Kan Belle Perez meer vertellen over de betekenis van het nummer? "De titel is eigenlijk 'Eén van die nachten zonder einde'. Het is een heel mooi traditioneel liefdesliedje en ik vind dat het nummer meer lading geeft doordat het door een vrouw wordt gezongen. Het is heel poëtisch. Het is echt een ode aan de liefde." Belle is gelijk ook zo vrij geweest om een paar zinnen uit het nummer te vertalen. "Ze heeft het op een gegeven moment over dat zijn lippen zo hemelszoet zijn als een zee van melk, honing en kaneel", vertelt Perez. Zou ze een Nederlandse versie willen maken van het nummer en het deze week willen laten horen in de show van Rob Stenders? "Ik zeg ja tegen jou! Ik ga zeker mijn best doen. Ik zou het super vinden."

DE GROTE BONANZA

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wat wil jij horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie