Programma

'SOS' is TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. 'SOS' is TopSong

De postuum uitgebrachte track 'SOS' van Avicii hoor je deze week extra vaak op NPO Radio 2!

Op 20 april is het een jaar geleden dat Avicii dood gevonden werd in zijn hotelkamer in Muscat, de hoofdstad van Oman. Na het overlijden brengt zijn familie een brief naar buiten waarin ze zeggen dat hij 'zo niet langer kon doorgaan' en 'rust wilde vinden'. De single ‘SOS’ is bijna een jaar na zijn overlijden uitgebracht en zal een onderdeel zijn van het nieuwe album TIM wat op 6 juni uitkomt.

'Can you hear me? SOS'

'SOS' is een samenwerking van Avicii met zanger Aloe Blacc die ook te horen is op de hit 'Wake Me Up'. Blacc legt uit over het nummer: “Ik heb het gevoel dat 'SOS' een nummer was dat op de tijd voorliep. Hij schreef de tekst duidelijk over dingen waar hij mee worstelde en ik denk dat het erg belangrijk is dat we deze worstelingen delen, vooral met zijn bekendheid en toegang tot vele oren en harten. Mensen de woorden geven zodat ook zij durven te zeggen: ‘Ik heb hulp nodig.’” Alle opbrengsten van de plaat gaan naar het onlangs opgerichte Tim Bergling Foundation. Deze stichting zet zich in voor behandeling van psychische problemen en zelfmoordpreventie.

De video hieronder is een verzameling reacties van fans over de hele wereld. Mensen schrijven over wat Avicii voor hen betekende en hoezeer hij gemist wordt.

Check hieronder 'SOS':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SPOTIFY-PLAYLIST

Beluister 'SOS in onze TopSong-playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie