Programma

Het Platenpaleis is terug

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Platenpaleis is terug

Marc Adriani heeft bekendgemaakt dat Het Platenpaleis terug komt. Daarmee staat vrijdagavond weer helemaal in het teken van disco, funk en soul.

Luisteraars kiezen voor naamsverandering

Al eerder heette het vrijdagavondprogramma Het Platenpaleis, een jaar geleden kreeg het programma een nieuwe naam: De Weekendshow. Luisteraars bleven het programma Het Platenpaleis noemen. Uit een enquête onder de luisteraars bleek dat 87 procent weer terug verlangde naar de oude naam. Marc Adriani: ‘ Al jarenlang bepalen de luisteraars welke platen we draaien, waarom zouden ze dan niet de titel van mijn programma mogen kiezen. Voor mij zijn de luisteraars de baas. Heerlijk om vanavond weer te beginnen met Het Platenpaleis.'

Toontje Hoger

Oude radiospellen zal nieuw leven worden ingeblazen. Zo is het oude radiospel 'Toontje Hoger' eerlijk gejat van de AVRO en mogen luisteraars het juiste tempo van een plaat raden. DJ Marc Adriani zal ook muziek vanaf krakend vinyl de plaatjes draaien in het radioitem 'Zeg 'ns A', zal er een B-kantje van een plaat gedraaid worden en zullen luisteraars de A kant moeten raden.

Verzoekplaatjes

Het Platenpaleis is er iedere vrijdagavond van 20.00 uur tot en met 23.00 uur op Radio 2. Luisteraars bepalen via de Radio 2-app of het sms-nummer 2222 welke platen er gedraaid worden.

Ster advertentie
Ster advertentie