Programma

Groenste DJ NPO Radio 2

  1. Nieuwschevron right
  2. Groenste DJ NPO Radio 2

De punten zijn geteld en de jury is er unaniem over uit: Gijs Staverman is de groenste DJ van NPO Radio 2 en dus weekwinnaar van Het Groene Station.

Geen hoge verwachtingen

NPO Radio 2-DJ Stefan Stasse maakte de uitslag vrijdagavond laat bekend. Volgens de jury heeft Gijs de meeste inspanning geleverd om zijn handelswijze te veranderen. "Van Gijs hadden we niet de hoogste verwachtingen", licht Stefan toe.

Dichtsbijzijnde parkeergarage

"Laten we dat met één anekdote verduidelijken", vervolgt Stefan. "Toen we Gijs vertelden dat we voor Het Groene Station vanaf Utrecht Centraal zouden gaan uitzenden, was zijn eerste reactie: 'Dat is leuk allemaal, maar waar is de dichtstbijzijnde parkeergarage? Want ik kom natuurlijk gewoon met de auto!'"

De dagwinnaars op een rij:

Maandag

De eerste dag van Het Groene Station stond geheel in het teken van afval. Van alle DJ's had Gijs Staverman het beste zijn best gedaan om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te vergaren met zijn boodschappen.

Dinsdag

Ditmaal moesten de DJ's iets dat ze anders weg zouden gooien met eigen handen repareren. Wouter van der Goes won de daguitdaging nipt van Jan-Willem Roodbeen. Dit met het repareren van een broodrooster. Indrukwekkend!

Woensdag

Het thema op de derde dag van Het Groene Station was vervoer. De DJ's moesten zo groen mogelijk naar hun werk komen. Jasper de Vries won de uitdaging, want hij kwam lopend naar Utrecht CS... Verkleed als Kermit de Kikker!

Donderdag

Kook een verspillingsloos vegetarisch diner met lokale producten en kliekjes. Dat was de uitdaging voor de dj's de woensdag. Bart Arens heeft zijn talenten als kok optimaal laten gelden en werd door de jury dan ook als winnaar van de dag uitgeroepen.

Vrijdag

Voor de laatste daguitdaging van Het Groene Station duikten we meterkast in van de NPO Radio 2-DJ's. Jan-Willem Roodbeen blijkt van alle NPO Radio 2-dj's het zuinigste in huis, dus hij was de laatste dagwinnaar!

Ster advertentie
Ster advertentie