Programma

Bananarama weer bij elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Bananarama weer bij elkaar

Een volledige reünie van de Spice Girls lijkt er niet meer van te komen, maar hun illustere voorganger uit de 80s, de dames van Bananarama, komen na dertig jaar weer bijeen.

Het onmogelijke is gebeurd

Lange tijd werd het onmogelijk geacht dat Bananarama weer zou gaan optreden, omdat Siobhan Fahey enorme ruzie had met Sara Dallin en Keren Woodward. De kansen dat ABBA of The Smiths weer op tournee zouden gaan, waren ongeveer net zo groot, al heeft Bananarama in de tussenliggende decennia sinds de break-up in 1988 twee eenmalige optredens gegegeven. Nu de dames het hebben bijgelegd, hebben ze aangekondigd na dertig jaar weer een tournee te geven. Voorlopig alleen in Groot-Brittannië.

Spontaan ontstaan

De eerste single van de spontaan ontstane meidengroep is het in het Swahili gezongen nummer 'Aie A Mwana'. De doorbraak komt in 1982 met de single 'It Ain't What You Do It's The Way That You Do It', een samenwerking met Fun Boy Three, een afsplitsing van skaband The Specials. Deze cover van een jazznummer uit 1939 is de grootste hit van Bananarama in ons land. Ook scoort de groep een top 10-hit met de Shocking Blue-cover 'Venus'. In totaal scoren ze veertien Top 50-hits.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie