Programma

Tips om last-minute een valentijnsdate te scoren

  1. Nieuwschevron right
  2. Tips om last-minute een valentijnsdate te scoren

Zit jij met je handen in het haar en ben je dringend op zoek naar een valentijnsdate? Dit zijn de gouden tips van een kenner!

Foto

Alvast één geruststelling: een date vinden is volgens Roelijne Peters, marketingmanager van Lexa, nooit te laat. In Ekdom In De Ochtend vertelt ze over een aantal essentiële onderdelen die zeker niet mogen ontbreken op je datingprofiel om een afspraakje te kunnen scoren. Dat begint volgens Peters met een foto. "Ruim 75 procent van de Nederlandse singles vindt een foto een absolute must om een profiel leuk te vinden. Eigenlijk is één foto niet voldoende, want we zien er het liefst drie of vier."

Kernwoorden

Minstens net zo belangrijk is een goede omschrijving op je profiel. Want, zegt Peters, het gaat er uiteindelijk om dat je een klik hebt met die persoon. Een profieltekst wordt vaak onderschat. Om op te vallen in de menigte zijn 'humor', 'lief', 'eerlijk', 'sportief' en 'spontaan' woorden die zeker in je omschrijving moeten staan. Profielteksten zijn vaak erg kort, die woorden komen niet vaak voor en zijn daarom een must in je tekst. Volgens Peters zijn singles het meest op zoek naar een grappige, lieve date die vooral eerlijk is.

Do's-and-don'ts

Last-minute een leuke valentijnsdate aan de haak slaan begint dus met een goede foto. Maar wat zijn de do's-and-don'ts? Belichting is essentieel. Een donkere of onscherpe foto wordt niet snel leuk gevonden. Heel simpel, maar ook heel belangrijk: zorg dat je er lachend op staat. Staan er meerdere mensen op je profielfoto's? Gooi deze dan weg en vervang ze voor foto's waar je alleen op staat en niet met je huisdier of een vriend of vriendin. ​

Beluister hieronder het interview met Roelijne Peters bij Ekdom In De Ochtend:

Met welke woorden in je datingprofiel scoor je zeker een Valentijnsdate?

Ekdom In De Ochtend
DJ: Gerard Ekdom
Elke werkdag 6.00 - 9.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie