Programma

Bijzondere mashups

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijzondere mashups

Ooit twee nummers door elkaar gehoord? Deze Top 2000 nummers hebben allemaal een 'mashup' metamorfose ondergaan.

Een mashup is het door elkaar draaien van twee of meer muzieknummers. Bekijk hier een overzicht van Top 2000 nummers die deze metamorfose zijn ondergaan:

Lana Del Rey vs Bob Marley vs The Police - 'Love Games'

Zie je het al voor je? Lana Del Rey, Bob Marley en The Police op één podium? Helaas kan dit natuurlijk in werkelijkheid niet, echter zijn de makers Loo & Placido toch een heel eind gekomen. Ze hebben namelijk een mash-up gemaakt van 'Is This Love', 'Every Breath You Take' en 'Video Games'. Wat vind jij van deze versie?

Queen Vs Michael Jackson - 'I Want To Black Or White'

'I Want To Black Or White', een rare combinatie misschien maar het klinkt verrassend goed! Freddie Mercury en Michael Jackson hebben samen in het echt ook een duet opgenomen, echter vonden de fans dat er best nog wat meer nummers bij konden. YouTube gebruiker TheBennyJ88 maakte misschien wel om die reden zijn eigen mash-up van 'I Want To Break Free' en 'Black Or White'.

Avicii & Rick Astley - 'Never Gonna Wake You Up '

Is het nou 'wake me up' of 'give you up'? Het is allemaal een beetje verwarrend met deze fantastische mash-up. Samen met Avicii is Rick Astley te horen met 'Never Gonna Wake You Up'. Een mash-up tussen de twee Top 2000 songs 'Wake Me Up' en 'Never Gonna Give You Up'. Hier worden wij wel blij van!

Jackson 5 vs The Beatles - 'I Want You Back In My Life'

De Top 2000 song 'I Want You Back' van Jackson 5 moest er ook aan geloven. Het nummer stond in 2014 op #1540 in de lijst der lijsten. YouTube gebruiker FAROFF wist echter de Jacksons te mixen met een andere legendarische groep: The Beatles. Met het nummer 'In My Life'. Luister hier naar het resultaat 'I Want You Back In My Life'.

James Brown vs Led Zeppelin - 'Whole Lotta Sex Machine'

YouTube gebruiker Fissunix wilde juist een virtueel duet regelen met andere artiesten. Hij bracht 'The Godfather of Soul' samen met de Engelse rockband Led Zeppelin. Het resultaat is een 'Whole Lotta Rosie' samen met een beetje 'Sex Machine'. Dat zorgt voor een goede beat! Luister hier naar 'Whole Lotta Sex Machine'.

R.E.M. vs David Bowie vs Genesis - 'Everybody's heroes'

Het doet ook pijn om een hero te zijn. Zelfs Phil Collins houdt zijn hart vast. Deze drie Top 2000 nummers vullen elkaar prima aan. R.E.M. met 'Everybody Hurts', David Bowie met 'Heroes' en Genesis met 'Hold On My Heart'. DJ MikeA heeft er flink wat tijd in gestoken maar het eindresultaat mag er zijn. Hoe vind jij het klinken?

Pink Floyd vs Bee Gees - 'Stayin' Alive In The Wall'

'Another Brick In The Wall Pt. II' en 'Stayin' Alive' samen? Dat lijkt natuurlijk onmogelijk. Echter heeft YouTube gebruiker Wax Audio het toch voor elkaar gekregen. Hij maakte een mash-up waarbij deze twee Top 2000 hits samenkomen. Het klinkt verrassend goed! Luister hier naar 'Stayin' Alive In The Wall'.

George Michael + Billy Idol - 'Careless Rebel'

Wax Audio was nog niet helemaal klaar met mash-uppen. Ook 'Careless Whisper' van George Michael kreeg een metamorfose. Het nummer wat op #648 stond in de Top 2000 werd gemixt met 'Rebel Yell' van Billy Idol. Wat vind jij van 'Careless Rebel'

Ken jij nog meer bijzondere mash-ups?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie