Programma

Stereophonics-zanger Kelly Jones openhartig in gesprek met Annemieke

  1. Nieuwschevron right
  2. Stereophonics-zanger Kelly Jones openhartig in gesprek met Annemieke

Annemieke sprak Kelly Jones, zanger van Stereophonics, over het nieuwe album en de bijzondere clip van 'Fly Like An Eagle'.

Met een hele fijne nieuwe single en het elfde studioalbum in het vooruitzicht, valt er genoeg te bespreken met de zanger van Stereophonics. Annemieke sprak Kelly Jones onder andere over het opnameproces van het album Kind, dat er in zeer korte tijd op stond. Dit legt de zanger uit: "In elf dagen was de plaat af. Het is een verzameling van eerlijke en directe nummers, dus we wilden ze ook op een eerlijke manier opnemen. Uiteindelijk zijn we zeer tevreden met het eindresultaat."

Klaar met toeren

Ook gaf de zanger in eerdere interviews aan helemaal klaar te zijn met het toeren. Tóch gaat Stereophonics weer op pad. "Ik moest ervaren hoe het was om even niets te doen Ik heb 22 jaar getoerd. Het optreden en opnemen vond ik leuk, maar er is ook veel dode tijd die je moet uitzitten in hotels en tijdens het reizen. Als je een familie en gezin hebt voelt dat alsof je erg veel tijd aan het verdoen bent", aldus Jones.

Kelly Jones, zanger van Stereophonics, openhartig in gesprek met Annemieke

Persoonlijke videoclip

Annemieke vroeg Kelly Jones ook naar de bijzondere videoclip van 'Fly Like An Eagle'. De beelden blijken erg persoonlijk te zijn, en te gaan over de relatie tussen de zanger en zijn dochter, die worstelt met haar seksualiteit: "Ik schreef het nummer over mijn eigen ervaringen, en de video gaat over mijn dochters ervaringen. Mijn dochter gaat op dit moment een aantal flinke uitdagingen aan met betrekking tot 'gender', seksuele voorkeur en hoe zij daar instaat. Ik heb het nummer daarom over onze relatie en over de lastige maanden die de familie heeft doorgemaakt geschreven."

Een mooi en open gesprek dus tussen de Stereophonics zanger en Annemieke. Ben je benieuwd naar hun volledige gesprek? Beluister dit dan hierboven. De persoonlijke clip van 'Fly Like an Eagle' beluister je hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ANNEMIEKES A-LIJST

Je hoort Annemiekes A-Lijst elke vrijdag t/m zondag van 14:00 tot 16:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie