Programma

Miley + Lips doen Beatles

  1. Nieuwschevron right
  2. Miley + Lips doen Beatles

The Beatles zijn gecoverd door tal van artiesten. Dat Miley Cyrus en The Flaming Lips een Fab Four nummer zouden doen, lag evengoed niet voor de hand.

The Flaming Lips en de Top 2000

Hoewel The Flaming Lips zelf niet in de Top 2000 staan, hebben ze er toch allerhande links mee. Om te beginnen namen ze hun eigen versie op van het gehele Pink Floyd album The Dark Side Of The Moon.

Daarenboven werd hun 'eigen' doorbraakalbum The Soft Bulletin door critici vergeleken met 'Pet Sounds' van The Beach Boys. Plus: Justin Timberlake jamt zo af en toe met de band mee als bassist, gekleed in een dolfijnenpak (zie de video hierboven, hij staat rechts in beeld).

Als klap op de vuurpijl viel hen de eer te beurt om voor het album 'Killer Queen: A Tribute to Queen' uit 2005 de vertolking van 'Bohemian Rhapsody' op zich te mogen nemen.

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

En nu 'doet' de hippe Amerikaanse band dus The Beatles en nemen ze hun eigen versie op van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Voor 'Lucy In The Sky With Diamonds' collaboreren ze bovendien met Miley Cyrus, de om haar sexuele uitspattingen veelbesproken tienerster.

Kan dat allemaal zomaar?

Een nogal excentrieke band en een schaarsgeklede tiener die 'aan de haal' gaan met de erfenis van misschien wel de grootste band allertijden: kan dat zomaar? Wij weten het niet, maar vinden het wel fascinerend. En eerlijk is eerlijk, als we ons proberen te verplaatsen naar de tijd van John, Paul & Co. en we zien dan bovenstaande Beatlesvideo van I Am The Walrus, dan vragen we ons af of the Beatles niet veel vreemder waren dan Miley en de Lips bij elkaar?

foto Miley Cyrus: Rob Sinclair

Ster advertentie
Ster advertentie