Programma

Duetten 80's style

  1. Nieuwschevron right
  2. Duetten 80's style

In de jaren 80 kwam een aantal artiesten voor enorm succesvolle samenwerkingen samen!

Van Mick Jagger tot Aretha Franklin; een samenwerking in muziek was in de jaren 80 populairder dan ooit! We kochten met zijn allen singles als

Phil Collins & Philip Bailey - Easy Lover (1984)

Voor het maken van 'Easy Lover' hebben Phil Collins en Philip Bailey al een connectie: Genesis en Earth, Wind & Fire delen dezelfde blazerssectie, The Phenix Horns. De twee schrijven het lied samen voor Baileys solo-album Chinese Wall. Aan het einde van 1984 bereikt het lied de 2e plaats in de Nederlandse hitlijsten.

Jermaine Jackson & Pia Zadora - When The Rain Begins To Fall (1984)

Pia Zadora breekt in de jaren 80 door als winnares van een Golden Globe voor haar rol in de film Butterfly, al is dat wellicht doorgestoken kaart; ze wint immers ook een Razzie (slechtste actrice) voor deze rol! Heeft haar steenrijke, oudere echtgenoot de winst afgekocht? Zingen probeert ze ook: de #1 hit 'When The Rain Begins To Fall' met Jermaine Jackson is een soundtrack-lied van de film Voyage Of The Rock Aliens. Bekijk de trailer hierboven op eigen risico...

Peter Gabriel & Kate Bush - Don't Give Up (1985)

Dit ontroerende lied werd aanvankelijk niet voor twee mensen geschreven, bovendien wordt aan Dolly Parton gedacht voor de vrouwelijke zangrol, uiteindelijk is Gabriel opgelucht dat 'Don't Give Up' toch met de Britse zangeres is opgenomen. Er worden 2 videoclips geproduceerd door de muzikale duizendpoten Godley & Creme: het is echter 1 versie die we het beste kennen, die met de innige omhelzing tussen Kate en Peter. Gelukkig gaf Gabriel's vrouw toestemming!

Cliff Richard & The Young Ones - Living Doll (1986)

Dit 'duet' bezorgt jaren 50 held Cliff Richard een legendarische status: voor de tweede keer binnen 30 jaar heeft hij een hit met hetzelfde lied. Comedyserie 'The Young Ones' is razend populair in Engeland, dus wordt het lied voor het goede doel Children In Need samen met de knotsgekke castleden opgenomen. Hilariteit en platenverkoop alom! Het lied brengt nog steeds geld op: zo'n 37.000 euro voor Serious Request in 2013 bijvoorbeeld!

Wil je meer jaren 80 duetten beluisteren? Je vindt ze in de Spotify app van Radio 2

Dit waren maar 4 voorbeelden: welke duetten uit de jaren 80 zijn jouw favoriet? Geef ze door!

Ster advertentie
Ster advertentie