Programma

Eenmalige editie van NN North Sea Jazz Downtown in vier zalen

  1. Nieuwschevron right
  2. Eenmalige editie van NN North Sea Jazz Downtown in vier zalen

In het tweede weekend van juli is het weer soul en jazz dat de klok slaat in Rotterdam. Helaas kan er nog geen reguliere editie plaatsvinden van North Sea Jazz, dus het festival trekt eenmalig de stad in.

Markeer 9, 10 en 11 juli in de agenda als je een liefhebber bent van soul, jazz en aanverwante muziekstromingen, want dan brengt het North Sea Jazz Festival traditiegetrouw de beste muziek uit deze genres naar de havenstad. Dit jaar wel in een gewijzigde opzet vanwege de nog geldende coronamaatregelen en onder de naam NN North Sea Jazz Downtown. Op verschillende kenmerkende locaties in Rotterdam vinden tientallen concerten plaats, die zowel voor het publiek toegankelijk zijn en online bekeken kunnen worden.

Vier stages

De artiesten zijn te zien in vier Rotterdamse concertzalen, namelijk De Doelen, LantarenVenster, Bird en de nieuwe RTM Stage, in Ahoy zelf. Op het programma staan onder meer optredens van Cécile McLorin Salvant/Sullivan Fortner Duo, Eric Vloeimans, Martin Fondse & Matangi Quartet, Gino Cochise, Gonzalo Rubalcaba & Aymée Nuviola Band, José James & Metropole Orkest, Michel Portal, Niels Broos X Jamie Peet, Richard Bona and Alfredo Rodríguez Trio, Rik van den Bergh Kwartet, Tigran Hamasyan en het trio Montis, Goudsmit & Directie. Ook wordt op de website een aantal legendarische concerten uit de tv-archieven van het festival gestreamd.

NPO doet verslag

Uiteraard is de NPO ook dit jaar weer aanwezig om verslag te doen van het festival. Zo zendt NPO 2 in samenwerking met de NTR een speciale televisie-uitzending uit op vrijdag 9 juli. NPO Radio 2 Soul & Jazz is drie dagen lang live uit vanuit Bird te horen. Het weekend wordt op 11 juni afgesloten op NPO 2 Extra, met extra veel aandacht voor North Sea Jazz. Het volledige programma en informatie over de kaartverkoop worden op een later moment bekend gemaakt. Volgend jaar is er weer een reguliere editie van het festival.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie