Programma
KRO-NCRV

Marco wordt emotioneel van de Jan-Willem Start Op Thermomok

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Marco wordt emotioneel van de Jan-Willem Start Op Thermomok

Na drie jaar Ik durf het bijna niet te zeggen... komt Emmely de Wilt nog altijd bijzondere bekentenissen tegen, zo blijkt. Marco wordt namelijk emotioneel van de thermomok die je bij de Introrally bij Jan-Willem Start Op kunt winnen.

In het ochtendprogramma van NPO Radio 2 kunnen luisteraars meedoen aan de Introrally, waarin je vijf intro's moet raden. Elk intro krijg je minder lang de tijd om te antwoorden. Wie wint, krijgt de Jan-Willem Start Op Thermomok. Dat wordt natuurlijk altijd groots aangekondigd.

'Bijna te huilen'

"Dat raakt me echt heel erg. Dan zit ik in de auto en moet ik even slikken, want dan vind ik het wel erg emotioneel worden." Deelnemers moeten van Jeroen altijd hard het woord thermomok door de telefoon roepen. "Als ze dat ook echt zo meespelen, dan vind ik dat echt heel emotioneel. Dan zit ik bijna te huilen in de auto."

Volgens Marco ontstaat de emotie omdat de thermomok als een hoogtepunt voelt. Als Emmely een fragmentje laat horen, kan Marco het dan ook niet droog houden. "Ik voel het gewoon prikken in m'n ogen", zegt hij. "Ik vind het zo geweldig als mensen zich gewoon laten gaan."

Artikel gaat verder onder de video:

Video niet beschikbaar

De Introrally is ook een van de weinige situaties waarin Marco ontroerd is. Een ambulance waarvoor iedereen aan de kant gaat, een marathonloper die over de finish komt... Het doet 'm allemaal niets. Op af en toe bij een emotionele film na, overkomt het hem dus alleen bij de Jan-Willem Start Op Thermomok.

'Waar héb jij het over?'

Dat Marco nog weleens een traantje moet laten om een radiospelletje in de vroege ochtend, vertelt hij niet aan z'n omgeving. "Ik ben fan van jouw programma, dus ik zei gisteren tegen m'n vrouw dat ik in de uitzending zit. Toen moest ik vertellen waarom. Nou, ze zat me echt aan te kijken van: waar héb jij het over?"

Ankerpunt

Mochten Jan-Willem en Jeroen ooit stoppen met de Introrally en bijbehorende exclusieve en felbegeerde Jan-Willem Start Op Théérmóómóóók, dan blijft Marco gewoon naar de ochtendshow op NPO Radio 2 luisteren. "Er zijn natuurlijk nog wel meer dingen in het leven. Maar het spelletje is gewoon een ankerpunt in het programma."

Voor Marco was de cirkel maandagochtend rond. Jan-Willem en Jeroen hoorden de bekentenis bij Emmely en nodigden Marco uit om zelf 'Thermomok!' te roepen:

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

In Het Oor Wil Ook Wat neemt Emmely je mee in de liefde voor muziek, verhalen van luisteraars, pijnlijke ontboezemingen en vrolijke onzin op de zaterdagmorgen.

Ster advertentie
Ster advertentie