Programma

DI-RECT werkt op afstand aan nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT werkt op afstand aan nieuw album

In Jan-Willem Start Op bellen Jan-Willem en Jeroen dagelijks zomaar even een bekende Nederlander op. Deze keer DI-RECT zanger Spike die vertelt over het schrijven van muziek op afstand.

Net als alle andere bands en artiesten in Nederland heeft ook DI-RECT shows moeten afzeggen. Daaronder ook een paar concerten in Duitsland. De band was al een tijdje bezig met een nieuw album en moet vanwege de huidige omstandigheden op een andere manier de draad weer oppakken, maar volgens Spike lukt dat prima: "We werken allen vanuit thuis. Iedereen binnen de band heeft namelijk een eigen homestudio. Zo kunnen we iedere dag veel schrijven en nieuwe ideeën uitwerken." Wat Spike en de band betreft, komt die nieuwe plaat er gewoon.

Afstand

Spike vertelt dat het voor hem nogal raar is om op afstand muziek te produceren. De band houdt dagelijks Skypecalls, maar de timing matcht niet goed genoeg om ook samen te kunnen spelen. Daarom maakt ieder voor zichzelf demo's. "Je produceert en zet zelf de demo in de steigers. Na wat schuren en schaven, gaat hij naar een ander bandlid en zo krijg je een nieuwe versie terug. Zo pendelen we heen en weer", vertelt Spike. Ook belt de band bijna dagelijks met de producer in Berlijn om de boel door te nemen.

Wat houdt Spike verder bezig in quarantaine? Beluister het hele interview hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie