Programma

Drummen en rappen tegelijkertijd: een ode aan Anderson .Paak

  1. Nieuwschevron right
  2. Drummen en rappen tegelijkertijd: een ode aan Anderson .Paak

Ook deze week kwamen er goede suggesties voorbij voor Het Gouden Trommelvlies, waarin odes worden gebracht aan de grootste drummers. Wat Cielke betreft mag één naam niet worden overgeslagen: Anderson .Paak.

De man achter Anderson .Paak heet eigenlijk Brandon Paak Anderson en wat hem zo bijzonder maakt is dat hij rapt en drumt tegelijkertijd. Hij begon zijn muzikale carrière in de kerk waar zijn ouders lid van waren. Brandon kon niet gelijk van zijn muziek leven. Om zichzelf te onderhouden werkte hij daarom bij een marihuanakwekerij in Santa Barbara, Californië. Hij werd daar onverwachts ontslagen en raakte een tijdje dakloos. In Het Oor Wil Ook Wat vertelt Cielke: "Moet je voorstellen: couchsurfen bij je vrienden met je vrouw en een pasgeboren baby. Het lijkt mij heftig."

De doorbraak

Vanaf 2011 kreeg .Paak wat meer voet aan de grond in de Amerikaanse muziekindustrie en werkte hij aan O.B.E., zijn debuutalbum. Het jaar daarna ging het hard. Rapper en producer Dr. Dre hoort de muziek van Anderson .Paak en is meteen verkocht en betrekt hem bij zijn comeback-album Compton. Hierdoor krijgt .Paak wat meer naamsbekendheid en gaat het balletje rollen.

De punt van .Paak

De herkomst van Anderson en Paak zijn wel duidelijk, maar waarom schrijft Anderson .Paak eigenlijk een punt in zijn naam? Naar eigen zeggen staat het voor het detail in zijn werk. Echter, Cielke vindt hier haar eigen invulling voor: "Die punt staat als je het mij vraagt voor een perfecte combinatie van verschillende stijlen. Punt Paak de drummer, Punt Paak de producer en Punt Paak de zanger. Zijn sound betekent de wedergeboorte van de Jazz-Funk als je het mij vraagt."

Benieuwd hoe Anderson .Paak en Dr. Dre's samenwerking verliep? Bekijk het fragment hieronder:

Video niet beschikbaar

NPR Tiny Desk

De best bekeken YouTube-video van onze Amerikaanse collega’s van de publieke omroep NPR is er een van Anderson .Paak. Regelmatig organiseert de omroep zogeheten ‘Tiny Desk’ concerten, waarbij de grootste artiesten worden uitgenodigd om te komen spelen in een knus kantoortje. Zo ook Anderson .Paak, die een verbluffend goed optreden geeft met zijn band The Free Nationals.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag- en zondagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie