Programma

Jeangu Macrooy over de samenwerking met zijn tweelingbroer Xillan op het Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy over de samenwerking met zijn tweelingbroer Xillan op het Songfestival

Tijdens het Eurovisie Songfestival belt Bart iedere dag met Jeangu Macrooy. Vandaag spraken ze over de bijzondere band met zijn broer Xillan, die in het achtergrondkoor van zijn songfestivalshow te horen is.

Jeangu en zijn tweelingbroer Xillan hebben jarenlang samen muziek gemaakt. Tot Jeangu Suriname verliet. "Ik wilde weg om te kijken of de droom die ik had, artiest worden, kan ik dat echt waarmaken?" vertelt Jeangu tegen Bart. "Dat zouden we samen doen, maar hij was daar nog niet klaar voor. Ik had zelf die urgentie wel. Toen ik dat besluit had genomen, moest dat ook echt lukken. We hebben twee jaar niet in hetzelfde land gewoond en zo de ruimte gehad voor onzelf om onze eigen identiteit te vinden." Jeangu en Xillan staan dit jaar samen op het podium tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

Jeangu was daarnaast lovend over de inzending van Oekraïne, luister hieronder het gesprek terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag

Je hoort Aan De Slag iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie