Programma

'Je moet het wel doen'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Je moet het wel doen'

Bibian Mentel won Olympisch goud snowboardcross op de Paralympische Spelen in Sotsji. Vandaag was deze kampioene te gast bij Gijs.

Van Salt Like City naar Sotsji

Bibian Mentel was ruim 10 jaar geleden in de race voor een plekje op de Olympische Spelen in Salt Lake City. Toen ze ten val kwam, werd er een agressieve vorm van botkanker bij haar geconstateerd. Ondanks de amputatie van haar onderbeen gaf Bibian zich niet gewonnen. Ze knokte keihard en stond weer op een board. Met als ultieme bekroning: een gouden plak in Sotsji!

Zenuwen

Bij Gijs vertelt Bibian dat ze denkt dat niemand haar eerder zo zenuwachtig zag als bovenaan de start van haar run bij de Paralympische Spelen. 'Je wilt het beste van jezelf laten zien, maar ik kan ook gewoon vallen natuurlijk'. De vrolijke sportster had een favorietenrol. Was dat niet lastig? Ze vertelt het je hier.

Positiviteit

Bibian wil graag een inspiratiebron zijn voor mensen met een beperking. 'Er wordt nog zo vaak gezegd: joh ga maar in een rolstoel zitten of doe dat maar niet. Ik wil mensen laten zien dat er nog zoveel mogelijk is. Ik heb gemerkt dat ik er soms mer moeite voor moet doen, maar aan de andere kant gaat alles nog prima'. Luister hier wat ze nog meer zegt over het motiveren van anderen.

Gijs 2.0
DJ: Gijs Staverman
Maandag t/m vrijdag 12.00 - 14.00 uur

Foto: Hollandse Hoogte

Ster advertentie
Ster advertentie