Programma

Deze vijf concerten hebben wereldrecords gebroken

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze vijf concerten hebben wereldrecords gebroken

Sommige concerten zijn zo iconisch dat je ze voor altijd zal herinneren, of waar je altijd spijt van zal hebben dat je niet bent gegaan.

Als je denkt aan memorabele concerten, zullen veel mensen direct evenementen als Live Aid in 1985 noemen. Maar er zijn nog veel meer concerten die beroemd zijn om hele andere redenen. Zoals bijvoorbeeld het optreden van Metallica op Antarctica. De volgende vijf concerten braken wereldrecords.

Diepste concert - Katie Melua

De Britste zangeres heeft het wereldrecord te pakken voor het diepste concert ooit gegeven. Op uitnodiging van een Noors bedrijf dat naar olie en gas boort, gaf zij een concert op de bodem van een boorplatform voor de Noorse kust. Op maar liefst 303 meter diepte! Er is een docu gemaakt over het optreden, waarin te zien is hoeveel voorbereidingen er getroffen moesten worden. Ook moesten Melua en haar band vooraf leren hoe zij uit een neergestorte helikopter zouden kunnen ontsnappen. Bekijk hier de onderwaterversie van haar grootste hit Nine Million Bicycles.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grootste concert - Rod Stewart

Het grootste concert aller tijden staat op naam van Rod Stewart op Copacabana Beach. Volgens het Guinness Book of World Records stonden er tussen de 3,5 en 4,2 miljoen mensen op het strand. Toch is het niet zeker of al deze mensen voor Rod Stewart kwamen. Het (gratis) concert werd namelijk gegeven op 31 december 1994, dus de kans is groot dat mensen kwamen om naar het middernachtse vuurwerk te kijken. Er zijn beelden van dit concert, maar helaas lijkt het te donker voor de Braziliaanse regisseur om een paar gave shots van het publiek te kunnen filmen.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie