Programma

North Sea Jazz line-up

  1. Nieuwschevron right
  2. North Sea Jazz line-up

Het North Sea Jazz Festival heeft zijn programma voor dit jaar rond. Vrijdagavond maakte de organisatie in Rotterdam de complete line-up voor 6,7 en 8

Onder meer Chic featuring Nile Rodgers, James Morrison, Jill Scott, Betty Wright, Esperanza Spalding en Rumer maken hun opwachting op de 37e editie. Ook zijn er genoeg Nederlandse artiesten te bewonderen: Caro Emerald, Waylon, Trijntje Oosterhuis en The Kyteman Orchestra.

Project

Ook is er weer een aantal projecten, waaronder Nights on Earth van het Metropole Orkest met onder meer gitarist John Scofield en vocaliste Lilian Vieira. Verder is er Miles Smiles, een eerbetoon aan Miles Davis, met muzikanten die allemaal met hem hebben gespeeld.

Eerder bekende namen

Eerder al was bekend dat Van Morrison, Lenny Kravitz, Ahmad Jamal, George Benson, Rufus Wainwright, Tony Bennett en D'Angelo in Ahoy verschijnen. Artist in residence is dit jaar Joshua Redman, die meerdere optredens doet.

North Sea Jazz Club

De organisatie bracht dit weekend ook naar buiten een jazzclub te gaan openen in het Amsterdamse Westerpark. North Sea Jazz opent 10 mei in samenwerking met De Westergasfabriek een jazzclub. De club biedt ruimte aan zo'n 450 bezoekers.

Ster advertentie
Ster advertentie