Programma

Caro Emerald speelt nieuwe single live vanuit een rommelige studio

  1. Nieuwschevron right
  2. Caro Emerald speelt nieuwe single live vanuit een rommelige studio

Na drie jaar is er eindelijk nieuwe muziek van Caro Emerald. Jan-Willem en Jeroen spraken haar live vanuit de Electric Monkey's Studio in Amsterdam.

Ze speelde haar nieuwe single 'Wake Up Romeo' live in Jan-Willem Start Op!. Meteen een goed moment om even bij te praten. Over haar - ietwat rommelige - studio en mysterieuze vakantieplannen, bijvoorbeeld. "Een studio moet een fijne plek zijn met mooie spullen waar je gewoon zin van krijgt om muziek te maken", vertelt Caro. "Ik vind het zelf ook altijd fijn als het niet te netjes is. Het moet rommelig, wat draden en instrumenten zien." En dat past ook helemaal bij het plaatje: "Een steriele omgeving past ook helemaal niet bij jouw muziek!", zegt Jan-Willem.

Hoe is de nieuwe single gevallen?

Op 19 juni bracht Caro Emerald voor het eerst sinds drie jaar weer nieuwe muziek uit. Hoe is 'Wake Up Romeo' gevallen bij de mensen? "Wel goed! Het is misschien gek dat ik daar verbaasd over ben, maar ik vind het toch elke keer super leuk om mee te maken dat ik allemaal berichtjes krijg van mensen. We stonden op de cover van de New Music Friday afspeellijst en ik met m’n hoofd supergroot op het Rembrandtplein; het went nooit."

Wat zijn de mysterieuze vakantieplannen van Caro? Je hoort het hieronder.

'Wake Up Romeo'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur met Jan-Willem Start Op! op NPO Radio 2.

Foto omslag: Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie