Programma

Waar is de verdwenen gitaar van Prince?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar is de verdwenen gitaar van Prince?

In 2004 werd George Harrison bij de Rock and Roll Hall of Fame ingewijd. Een aantal grote artiesten, waaronder Prince, verzorgden een eerbetoon voor de Beatle. Dit optreden zorgde achteraf voor een aantal goede verhalen!

Prince, Jeff Lynn (Electric Light Orchestra), Tom Petty en Steve Winwood zorgden voor een spectaculaire versie van The Beatles-klassieker 'While My Guitar Gently Weeps'. Om dit optreden was achteraf veel te doen. Zo gooide Prince aan het einde zijn gitaar in de lucht, die daarna spoorloos verdwenen leek.

Gedoe om de gitaarsolo

Aan het einde van 'While my Guitar Gently Weeps' hoort een meeslepende gitaarsolo. Vooraf zou het de bedoeling zijn dat Prince deze solo op zich zou nemen. Tijdens de repetitie werd Prince echter een beetje aan de kant geschoven door Marc Mann, een gitarist waar Jeff Lynn vaak mee samenspeelde. Mann nam het eerste deel van de solo op zich, maar eigende zich onverwachts ook het tweede deel toe.

Toch was het de bedoeling dat Prince dit tijdens het échte optreden zou uitvoeren. Dit was natuurlijk een ramp voor Joel Gallen, producer van de show. "Ze hebben het nooit gerepeteerd en ze vertelden mij, de producer van de show, om me niet te druk te maken. De rest is geschiedenis. Dit was een van de optredens die mij achteraf het meest voldoening gaf."

De verdwenen gitaar

Aan het einde van de gitaarsolo gooit Prince zijn gitaar de lucht in. Op zichzelf al een opvallende actie, maar nog gekker is dat we de gitaar nergens zien landen. We zien hierna wel een andere man met een gitaar lopen, maar als we goed kijken zien we dat deze gitaar een andere kleur heeft.

Zelfs Tom Petty's drummer Steve Ferrone, die ook op het podium stond, had geen idee waar de gitaar bleef. "Ik heb niet gezien of iemand hem ving. Ik was vooral verbaasd dat de gitaar niet terug naar beneden kwam. Iedereen vraagt zich nog steeds af waar die gitaar heenging, maar ik stond op het podium en ik heb ook geen idee!"

Quote

Ik stond op het podium en ik heb ook geen idee!

Steve Ferrone

Het hele fragment is absoluut de moeite waard. Benieuwd naar de briljante gitaarsolo van Prince of denk jij dat je er achter kunt komen waar de gitaar uiteindelijk is beland? Bekijk dan het volledige fragment hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie