Programma

'Fired Up' van Di-Rect is deze week Top Song

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fired Up' van Di-Rect is deze week Top Song

De nieuwe single van Di-Rect heet 'Fired Up' en is Top Song van NPO Radio 2. Je hoort hem deze week bij ons vaak voorbij komen.

Oude soul en funk

De single 'Fired Up' komt te staan op hun nieuwe gelijknamige EP. 'Fired Up' heeft een ander geluid, de oude soul en funk komt erin terug. Vooral de invloeden van James Brown zijn erg goed terug te horen. Het is niet alleen de 70s-sound opvallend is aan de EP 'Fired Up'. De voorkant van de EP-hoes is geschilderd door gitarist Spike.

Vrijdag zijn Marcel Veenendaal en Spike van Zoest te gast bij Aan De Slag! met Bart Arens. Vince van Reeken heeft pas geleden de band verlaten, waardoor de band nu muziek moet maken zonder piano. "Met drie gitaren en een drumstel is het opeens heel erg anders muziek maken. Toen kwamen de rifs naar voren en daar kwamen de beats omheen", vertelt Spike. Volgens Bart waren alle NPO Radio 2-dj's er unamien over eens dat 'Fired Up' Top Song moet worden.

Luister hier het gesprek met Marcel en Spike:

Releaseshows

De EP is opgenomen in de Electric Monkey Studio. Er komen drie intieme releaseshows voor 'Fired Up' in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. De EP met vier nummers wordt uitgebracht op 16 september. Tot die tijd kan je de single 'Fired Up' vaak als Top Song horen op NPO Radio 2.

Luister hier de nieuwe Top Song:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk alle fragmenten en foto's van Di-rect in de studio op de programmapagina van Aan De Slag!

Ster advertentie
Ster advertentie