Programma

Orkestversie 'Don't You (Forget About Me)' verbluft Rotterdams publiek

  1. Nieuwschevron right
  2. Orkestversie 'Don't You (Forget About Me)' verbluft Rotterdams publiek

In deze editie van Legendarisch Live: Simple Minds met 'Don't You (Forget About Me)' tijdens het jaarlijks terugkerende evenement Night of the Proms in 1997.

Night of the Proms is een evenement waar grote (inter)nationale artiesten optreden met een klassiek orkest. Het evenement wordt in heel Europa gehouden en ook Nederland heeft een eigen versie. De eerste editie in Nederland was in 1991.

Grote namen

Door de jaren heen zijn veel grote namen de revue gepasseerd, zoals Joe Cocker, John Miles, Sting, Toto, John Fogerty (van Creedence Clearwater Revival), Gavin DeGraw en Amy MacDonald. Ook Simple Minds hoort bij deze namen. De Schotse band stond voor het eerst in 1997 op het podium van Night of The Proms, en kwam nog eens terug in 2002 en 2008.

"Hey, hey, hey, hey!"

In deze editie van Legendarisch Live komt hun eerste optreden van 1997 in Rotterdam aan bod. Tijdens deze editie speelde de band een aantal van hun grootste hits zoals 'Alive and Kicking', 'Belfast Child' en 'Don't You (Forget About Me)'.

Het laatste nummer wordt ingezet door het orkest, waarna het publiek direct reageert met het welbekende "Hey ,hey, hey, hey!". Na deze introductie van 'Don't You (Forget About Me)' springt zanger Jim Kerr op een klein podium dat over het publiek vliegt. Het publiek geniet zichtbaar van de spectaculaire uitvoering van het laatste nummer van de avond.

Benieuwd naar het hele optreden? Bekijk het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Interview Jim Kerr

De mannen van Simple Minds weten na al die jaren nog lang niet van ophouden. In 2020 komt de Schotse band namelijk weer naar Nederland tijdens hun tournee ter ere van het 40-jarig jubileum. Bart Arens sprak zanger Jim Kerr hierover.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie