Naar homepage
Programma

Jimi Hendrix in computerspelletjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Jimi Hendrix in computerspelletjes

De nummers van Jimi Hendrix zijn binnenkort te spelen in het computerspel 'Rock Band'. Dat schrijft muziekblad Rolling Stone.

De nummers van zijn LP 'Axis: Bold as Love' zijn vanaf 30 maart tegen betaling te downloaden. Een digitale versie van de gitaarvirtuoos is ook in het spel te zien. Spelers nemen de rol aan van de verschillende muzikanten in een rockband.'Axis: Bold as Love' is het tweede album van Hendrix. Fans zullen het nummer 'EXP' meteen missen. Het is niet duidelijk waarom dit niet is meegenomen in het spel.

MTV Games

Paul DeGooyer van MTV Games, een van de makers van het spel, legt uit waarom juist dit album als eerste te spelen zal zijn. "Veel mensen zijn bekend met de singles op 'Axis: Bold as Love', maar het concept van het album is in de laatste tien jaar een beetje verdwenen uit de gedachten van een bepaalde demografie. Mensen kiezen nu hun favorieten. 'Axis' kan hier prima van profiteren. Bovendien is het erg leuk om te spelen."Het eerste album van Hendrix, 'Are You Experienced?', en het derde, 'Electric Ladyland', zullen in een later stadium ook te downloaden zijn voor de bezitters van de muziekgame 'Rock Band'.

Ster advertentie
Ster advertentie