Programma

Danny Vera: 'Ik ben drie dagen de Michael Jackson van Turkije geweest'

  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera: 'Ik ben drie dagen de Michael Jackson van Turkije geweest'

Voordat Danny Vera in Nederland doorbrak was hij al een grote ster in Turkije, vertelt de zanger in Zomerspijkers aan Dolf Jansen. "Ik stond in de top 40 in Turkije, mijn plaat is het meest gedraaide nummer van het jaar geweest."

In 2002 tekende Danny een contract bij het platenlabel Universal. "Er kwam een Turkse A&R manager (iemand die nieuw talent zoekt en contact onderhoudt met artiesten, red.) en hij hoorde een liedje van mij. Hij zei, dit kan ik ook wel in Turkije verkopen. Toen werd het de meest gedraaide plaat van het jaar." Niemand vanuit Nederland wilde investeren en dus besloot Danny zelf naar Turkije te gaan. "Ik ben drie dagen de Michael Jaskon van Turkije geweest en daarna was het klaar. Het heeft me meer geld gekost dan dat het opleverde."

Een brief aan Johan Derksen

De doorbraak van Danny in Nederland liet vervolgens nog even op zich wachten, maar daar kwam mede dankzij Johan Derksen verandering in. De eerste keer dat Johan de muziek van Danny hoorde dacht hij dat het om een Amerikaanse artiest ging. "Ik wist niet wat ik hoorde, ik vond het ontzettend goed", vertelt Johan.

"Ik kreeg een brief van zijn vader. Dat zijn zoon al een tijd bezig was en dat hij niet op de radio werd gedraaid. Hij vond het leuk dat iemand een keer iets positiefs over zijn zoon op televisie had gezegd." Johan nodigde Danny uit om te komen spelen bij Voetbal Inside, en de rest is geschiedenis. "Danny Vera is 24 uur per dag artiest. Hij loopt altijd in een nerveus gesneden kostuum rond. Hij is de Nederlandse Willy DeVille."

Bekijk enkele hoogtepunten van Zomerspijkers met Danny Vera hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zomerspijkers

In Zomerspijkers bepalen bekende gasten twee uur lang de muziek op NPO Radio 2. Hun eerst gekochte single, of die ene zomerhit die altijd is bijgebleven: Danny Vera, Natacha Harlequin, Jan Jaap van der Wal, Laila Frank, Mark Tuitert en Bert Visscher delen het met je. Daarnaast worden gasten verrast met een plaat van een goede vriend.

Foto: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie