Programma

Angela de Jong over het stoppen van RTL Late Night

  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong over het stoppen van RTL Late Night

Maandag werd bekendgemaakt dat RTL Late Night met Twan Huys per direct van televisie wordt gehaald. Gijs belt hierover met journaliste en columniste Angela de Jong.

"Ik ben best wel verrast"

Had Angela de Jong dit verwacht? “Ik ben best wel verrast als ik heel eerlijk ben. Dat er iets zou gaan gebeuren dat lag wel in de lijn van verwachting, maar ik dacht: 'RTL laat deze martelgang nog wel even duren tot het einde van het seizoen'. Meer valt er niet meer te verliezen."

Peter van der Vorst?

Peter van der Vorst is net begonnen als programmadirecteur. "Hij laat er geen gras over groeien", grapt Gijs. Heeft hij deze beslissing genomen? Angela: "Ja, dat was ook mijn conclusie, maar dit soort dingen gaan natuurlijk wel verder terug dan dat het op één dag beklonken is. Wat ik ervan begrepen heb is dat er afgelopen weken gesprekken zijn geweest tussen de leiding en Twan Huys. Peter van der Vorst was daar wel bij betrokken. Dit weekend is er een klap op gegeven."

Geen succes

Waarom was het programma geen succes meer? "De presentator pas niet in zo'n licht format. Hij had getekend voor een heel ander programma liet hij aan het begin van het seizoen weten", legt Angela uit. "RTL ging voor een licht programma. Nog lichter dan onder Humberto. Dan zit je met een presentator die dat DNA niet heeft. Het is geen schande, maar hij kan dat gewoon niet. Dat hele lichte." Gijs vraagt zich daarom af: 'Hij had meer inhoud moeten geven dan was het beter geweest?'. Angela: "Ja, dan had met meer geklopt met wat je zag. Je ziet aan Pauw en Jinek dat er genoeg kijkers zijn voor een mix. Voor journalisitieke onderwerpen en wat lichtere onderwerpen.”

Nieuw programma?

Zou RTL weer moeten beginnen met een Late Night-programma en wie zou dan de presentator moeten zijn? Luister hieronder naar het antwoord van Angela:

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie