Programma

Handsome Poets geeft rock-'n-roll droom op en gaat theater in

  1. Nieuwschevron right
  2. Handsome Poets geeft rock-'n-roll droom op en gaat theater in

Gijs noemt ze ook wel de leukste en aardigste band van Nederland: Handsome Poets. De band stond eerder op Pinkpop en scoorde met 'Make It Better' een TopSong in 2018. Het gezelschap gaat nu het theater in!

"Het was de bedoeling dat de studio van NPO Radio 2 helemaal vol zou zitten, want ik heb de leukste band van Nederland uitgenodigd, maar er zijn er maar twee op komen dagen", grapt Gijs als hij zanger Tim van Esch en producer Erik Schurman aankondigt.

Lieve schatten

De band gaat naast muziek maken nu ook het theater in met show 'Lieve Schatten'. Het idee voor die naam komt bij Erik vandaan. Hij legt uit: "Voordat we begonnen aan de tour, moesten we bedenken wat we precies zijn. Toen mijn vriendin voor het eerst kwam kijken bij de band, zei ze 'wat een lieve schatten allemaal'". En zo geschiedde.

Rock-'n-roll droom

De band had niet altijd theaterambities, zanger Tim had vroeger vooral rock-'n-roll dromen. "Ik had een heel beeld van wie ik zou moeten zijn en we hadden best grote successen met onder andere Pinkpop. Als ik nu terugkijk naar foto's van toen zie ik mezelf in een hip jasje met een zonnebril, maar eigenlijk was ik helemaal niet zo", vertelt hij. Handsome Poets is nu meer zichzelf dan ooit en kan niet wachten om de theaterzalen in te duiken.

Wat die theatershow precies inhoudt, check je hieronder in het interview met Gijs en 1/3 van Handsome Poets.

GIJS 2.0

Gijs 2.0 met Gijs Staverman hoor je iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie