Programma

Overvallen KWF-collectant gaat opnieuw de straat op met Wouter

  1. Nieuwschevron right
  2. Overvallen KWF-collectant gaat opnieuw de straat op met Wouter

Henny (66) had de schrik van haar leven toen ze maandagavond bruut werd beroofd van haar collectebus. Wouter ging bij haar langs, want ze wil graag gelijk weer gaan collecteren.

"Henny is vandaag redelijk viraal gegaan en dat heeft niet zo’n mooie reden." De 66-jarige Veenendaalse werd maandagavond beroofd van haar collectebus. “Ik ben er boos over", aldus Wouter.

'Op een gegeven moment deden mijn handen zeer'

Ze was al thuis toen de man met zijn fiets langskwam en haar benaderde. “Hij kwam naar mij toe en zei: ‘Ik heb ook nog een muntje voor u’”, vertelt Henny. "Ik zei: 'Nou fijn. Leuk voor een goed doel'." Helaas had de man geen goede bedoelingen, want hij begon hard aan de hendel te trekken. "Op een gegeven moment deden mijn handen zeer en heb ik losgelaten. Hij is met de bus er vandoor gegaan op de fiets." De vrouw heeft de politie gebeld en aangifte gedaan. Ook heeft ze met de huisarts gesproken. “Vandaag is het merendeels spierpijn voor mij. Het valt wel mee.” Natuurlijk is het allemaal erg schrikken. Wouter vraagt zich daarom ook af hoe het nu met haar gaat. “Het gaat eigenlijk wel goed. Ik wil het vanavond toch gewoon proberen”, vertelt ze sterk.

Weer op pad om te collecteren

Proberen gaat al gelijk over op doen, want samen met Wouter maakt ze haar ronde af. “Als ik alleen zou moeten gaan dan zou ik steeds achterom kijken, want dan ben ik wel een beetje huiverig. Nu er meer meegaan denk ik: ‘ik ga toch de stap maken’.” Door de overval heeft ze haar ronde nog niet afgemaakt en ze wil het toch heel graag doen. “We gaan ervoor. Anders zou ik volgend jaar in angst zitten”, vertelt de KWF-collectant. Wouter loopt vol trots naast haar. Wouter: Ze geeft aan: 'Ik doe dit al 23 jaar. Ik wil de 25 jaar volmaken en dat laat ik niet verpesten door die hufter'.”

Haar man laat via Facebook weten over de overval:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zat er veel in de collectebus? Je hoort het hele gesprek hieronder:

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie