Programma

Tina Turner gaf het grootste soloconcert ooit in Rio de Janeiro

  1. Nieuwschevron right
  2. Tina Turner gaf het grootste soloconcert ooit in Rio de Janeiro

In 1988 wist Tina Turner met haar concert in Rio de Janeiro een plekje te bemachtigen in de recordlijsten. Ze speelde namelijk voor 180.000 mensen, op dat moment het grootste publiek voor een soloartiest óóit.

Ze verbrak hiermee het record van Frank Sinatra die acht jaar eerder in hetzelfde Maracanã Stadion een nieuw record vestigde met 175.000 betalende bezoekers. Inmiddels is het record van Turner door verschillende artiesten, waaronder Paul McCartney, verbroken. De Italiaanse Vasco Rossi staat op dit moment op één. Tina blijft wel recordhouder van grootste aantal bezoekers in het Maracanã stadion.

Bijzondere covers

Naast de nodige glitters, vuurwerkexplosies en sambadansers had Tina tijdens de show in Rio van haar Break Every Rule World Tour een mooie setlist klaarliggen voor haar fans. Naast haar eigen repertoire haalde ze ook dat van vele andere artiesten tevoorschijn. Zo speelde ze onder andere nummers van The Beatles (Help!), Robert Palmer (Addicted To Love) en The Who (The Acid Queen). Bekijk de volledige setlist en check hieronder de opnames van het hele concert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste tour

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Jet vertelt Tina: "Dit is mijn laatste tour voor nu. Er komt waarschijnlijk geen tour rondom het volgende album, want ik wil meer tijd in mijn filmcarrière steken. Ik ben zeker nog niet van plan om met pensioen te gaan." Tina Turner kwam haar woorden niet na, want na de Break Every Rule World Tour ging de zangeres nog vier keer de wereld rond met haar concerten.

Vastgelegd

De show in het Maracanã Stadion werd later uitgebracht als DVD met de titel Tina Live IN Rio 88. Daarbij haalde Tina een felbegeerd plekje in het Guinnes Book of World Records met het recordaantal van 180.000 bezoekers.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie