Programma

Douwe Bob over liedje Jesus: 'Ik neem Jezus een beetje in de maling'

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob over liedje Jesus: 'Ik neem Jezus een beetje in de maling'

Op het onlangs uitgekomen album van Douwe Bob staat de track Jesus. In Tekstuele Voorlichting vraagt Martine ten Klooster aan de zanger wat het verhaal achter dit liedje is.

Martine hoorde Jesus van Douwe Bob voor het eerst in de auto en draaide ‘m meteen drie keer achter elkaar. Ze belt met de singer-songwriter voor een uitleg. “Ik geloof eigenlijk niet in Jezus, maar wel in zijn poëtische kracht”, licht hij toe. “Ik vind de Bijbel een mooi boek en het verhaal van Jezus is prachtig. Ik denk dat als Jezus er is, hij hier wel om kan lachen.”

'Een grote koning laat zich ridiculiseren'

Het akoestische liedje van nog geen anderhalve minuut is geschreven met een knipoog, aldus Douwe Bob. “Ik neem Jezus een beetje in de maling, maar dat kun je doen als je goede vrienden bent.” Volgens de muzikant kenmerkt een groot vorst zich door zijn relativeringsvermogen, dus ook de Bijbelse koning der Joden. “Een koning is de grootste koning als hij zich laat ridiculiseren. Een beetje prikken. Als dat niet meer mag, kom je in een enge situatie terecht.”

Douwe vertelt ook waarom dit liedje bijna niet op zijn album terecht kwam:

Foto omslag: NPO Radio 2 / Bullet-Ray van Olphen

Ster advertentie
Ster advertentie