Programma

Nieuwe Goudmijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe Goudmijn

Een schat aan verhalen die je wilt doorvertellen! Het nieuwe Goudmijn brengt bijzondere verhalen van gewone mensen op tv, radio en internet.

De Goudmijn site wordt de verzamelplaats voor waargebeurde verhalen en persoonlijke kronieken. Bezoekers van de site kunnen niet alleen hun eigen bijzondere verhaal plaatsen, maar ook aangeven welke van de verhalen ze graag terug willen horen en zien op radio en tv. De meest aansprekende verhalen zullen worden nagegaan en krijgen een plekje in de uitzending op Radio 2 of Nederland 2.

Verbeelding

Stefan Stasse brengt met zijn prachtige vertelstem elke zondagavond op Radio 2 kleine en grote verhalen, die tot de verbeelding van de luisteraar spreken. Op tv duikt Karin de Groot in inspirerende verhalen, en gaat op zoek naar de mensen achter deze kronieken. De Groot heeft zin om op verhalenjacht te gaan: "Het zijn van die verhalen, die je ’s avonds tijdens het eten door wilt vertellen".

Suzanne

Een voorbeeld is het verhaal van Suzanne. Het lezen van het boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ van de populaire schrijver Kluun, heeft haar leven gered. Of het verhaal van de digitale camera, die aan de poot van een schildpad, een reis heeft gemaakt van 1700 kilometer. De toevallige vinder wist wonder boven wonder de rechtmatige eigenaar van de camera op te sporen.

Verandering

KRO’s Goudmijn is al jaren te horen op Radio 2. "Het format verandert wel echt, met het doortrekken van het programma op tv en internet", legt Stefan Stasse uit. "Nu zijn in Goudmijn vooral muzikale herinneringen van luisteraars te horen. Vanaf september zijn we wat breder op zoek naar bijzondere verhalen van gewone mensen, zoals jij en ik." KRO’s Goudmijn, vanaf 8 september op woensdagavond (18.25u) op Nederland 2, zondagavond (18.00u) op Radio 2 en op de Goudmijn website.


Goudmijn
Vanaf 8 september op woensdagavond vanaf 18.25 op Nederland 2
en zondagavond vanaf 18.00 op Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie