Programma

Worden mensen laks of een beetje Corona-moe?

  1. Nieuwschevron right
  2. Worden mensen laks of een beetje Corona-moe?

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In deze aflevering bespreken Wouter en Lars de ontwikkelingen van de afgelopen weken. Deze week leek voor het eerst een rustige week in de Coronacrisis. Toch lijkt het kabinet zich zorgen te maken, waarom is dit? De verruiming van de maatregelen leidt tot meer bedrijvigheid op straat. Worden mensen laks of een beetje Corona-moe? En over de mondkapjes. Al in het begin van de crisis zeiden virologen dat de mondkapjes ‘schijnveiligheid’ creëren en niet werken. Waarom wordt er dan toch in de Kamer zo veel over gesproken en gedaan alsof dit de redding is?

En over de intelligente lockdown, want hoe intelligente is deze eigenlijk? Afgelopen week kwam in het nieuws dat het begrotingstekort waarschijnlijk gaat oplopen tot 12%. Een historische hoogte met enorme impact. Wat betekent dit voor ons en hoelang houden ondernemers het vol onder de huidige maatregelen? En de actie van Rutte bij de vuilnismannen over het geld naar Italië en Spanje. Komt hier gedoe van?

En de coalitie CDA-Forum in Brabant. Waarom is hier zoveel ophef over? En gaat dit een succesvol huwelijk worden? Dat en meer in deze Derde Kamer!

#14 - DE DERDE KAMER over Coronavirus en coalitie CDA/Forum Brabant (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie