Programma

Dordrecht duikt op in videoclip Beyoncé

  1. Nieuwschevron right
  2. Dordrecht duikt op in videoclip Beyoncé

Curator Sander Paarlberg ontdekte per ongeluk een schilderij van Dordrecht in een videoclip van Beyoncé. Hoe komt dat schilderij daar terecht?

Dordrechts Museum

Curator Sander Paarlberg van het Dordrechts Museum keek toevallig naar een van de nieuwe videoclips van het nieuwe Beyoncé-album Lemonade en deed een bijzondere ontdekking. In de videoclip van 'Denial' hangt een stadsaanzicht van Dordrecht aan de muur. Wouter van der Goes en Jeroen Kijk in de Vegte bellen in Ekdom In De Ochtend met de curator.

Quote

Ik dacht, dat beeld ken ik!

Sander Paarlberg

Gewoon een mooie kamer

Het schilderij valt volgens Paarlberg op, omdat het vrij vaak is geschilderd. "Ik dacht, dat beeld ken ik." Zelf heeft hij geen idee hoe het schilderij terecht is gekomen in de videoclip. De curator gokt dat de art-director gewoon een mooie kamer wilde inrichten voor de clip. Op het schilderij is de stompe toren van de Grote Kerk te zien en wat bootjes in de haven. "Het heeft verder geen diepere betekenis denk ik."

​Op zoek naar de gouden tip

Het Dordrechts Museum heeft inmiddels een oproep gedaan op Twitter om te achterhalen hoe het schilderij daar terecht is gekomen en wie het heeft geschilderd. Dat valt ook lastig zijn te achterhalen, omdat er in de tijd waaruit dit schilderij waarschijnlijk stamt, veel stadsgezichten van Dordrecht zijn geschilderd. Deze schilderijen zijn de hele wereld over gegaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hier het hele gesprek met curator Sander Paarlberg terug:

Bekijk hier het intro van de videoclip van 'Denial':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Wouter van der Goes en Jeroen Kijk in de Vegte

Ster advertentie
Ster advertentie