Programma

Legendarisch live: Kate Bush & David Gilmour

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch live: Kate Bush & David Gilmour

Kate Bush en David Gilmour staan in 1987 samen op het podium bij The Secret Policeman's Third Ball. Resultaat: een legendarisch live-duet van 'Running Up That Hill'.

Onzekerheden

'Running Up That Hill gaat over het maken van een afspraak met God om van leven te ruilen met iemand anders. Het gaat over de relatie tussen een man en een vrouw en over hoe de kracht van de liefde de twee in de weg staat. Dat creëert onzekerheden bij het koppel.

Aparte stemgeluid

Kate Bush is pas zestien jaar als zanger en gitarist David Gilmour van Pink Floyd ervoor zorgt dat ze tekent bij het platenlabel EMI. Via een vriend van de broer van Kate krijgt hij haar muziek te horen. Hij is meteen onder de indruk van haar aparte stemgeluid en besluit haar te helpen met het opnemen van een demo.

The Secret Policeman's Ball

The Secret Policeman's Ball is een langlopende reeks van benefietshows die gehouden worden voor Amnesty International. De eerste editie vindt plaats in 1976 en staat in het teken van Britse komieken. De daaropvolgende shows zijn met toonaangevende muzikanten en acteurs. In 1987 vindt The Secret Policeman's Third Ball plaats. Kate Bush en David Gilmour doen tijdens de show een legendarisch duet van 'Running Up That Hill'. Het is één van de weinige optredens van Bush in de jaren '80 en daarom extra bijzonder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie