Programma

Basisschoolleerkrachten 'staken' op 27 juni

  1. Nieuwschevron right
  2. Basisschoolleerkrachten 'staken' op 27 juni

De maat is vol. Docenten basisonderwijs gaan staken op 27 juni, voor onder meer een eerlijk salaris en een lagere werkdruk.

Eerste uur dicht

Als het aan PO in Actie, een groep van 37.000 leerkrachten uit het primair onderwijs, ligt dan houden alle basisscholen in Nederland op 27 juni het eerste uur de school dicht. Een staking noemen ze het niet, maar het is wel degelijk bedoeld om een singnaal af te geven: er moet iets gebeuren.

Één op vier burn-out

Volgens leerkracht Atke Wegerif van PO in Actie blijft het salaris in het basisonderwijs achter bij dat in het voortgezet onderwijs. En dat terwijl de werkdruk zeer hoog is, ook vergeleken met andere beroepen, zo bleek onlangs uit onderzoek. Eén op de vier leerkrachten ervaart een burn-out, zegt Wegerif.

Daarnaast moeten leerkrachten van de overheid veel bijhouden. Die administratieve last gaat ten koste van het voorbereiden van lessen en het aanbieden van nieuwe dingen aan leerlingen.

Quote

We richten ons tot Rutte, want staatssecretaris Dekker heeft er weinig kaas van gegeten.

Atke Wegerif

Direct naar Rutte

PO in Actie zou het mooi vinden als elke school één leerkracht en één ouder naar Den Haag stuurt op 27 juni, om een petitie te tekenen. Deze petitie wordt aangeboden aan Mark Rutte.

Gerard: “En staatssecretaris Dekker?” Atke: “Jaaaa… Daar hebben we mee gesproken. Maar die maakte een aantal opmerkingen waarvan we dachten… Die heeft er maar weinig kaas van gegeten. Daarom richten we ons nu direct tot Mark Rutte.”

Zelf iets doen

Wil je zelf iets doen, dan kun online de petitie tekenen: pofront.nl/petitie

Docenten in het basisonderwijs staken, want dit kan niet meer. PO in Actie, de maat is vol!

Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Ma-Vr 06.00 - 09.0

Foto omslag: ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Ster advertentie
Ster advertentie