Programma

Waarom Beastie Boys helemaal de shit zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Beastie Boys helemaal de shit zijn

Hoeveel nummers ken je van Beastie Boys? Toch weet iedereen: de Beasties zijn tof. Mede-oprichter John Berry overleed vandaag.

Liefie Boys

Beastie Boys zijn lief. Ze organiseerden acht ‘Tibetan Freedom’ concerten. Adam Yauch, alias MCA, was getrouwd met een Tibetaanse en was zelf boeddhist en feminist. Vanuit die overtuigingen verontschuldigde hij zich openlijk voor eerder gezongen vrouwonvriendelijke teksten.

Ze lachen om zichzelf

Beastie Boys openden voor Madonna in 1986. Haar fans vonden het he-le-maal niks. Adam Horowitz alias Ad-Rock kan er wel mee lachen. "De haat van het publiek voor ons werkte in Madonna’s voordeel. Tegen de tijd dat zij op het podium kwam, waren ze extra blij haar te zien."

Quote

De haat van het publiek voor ons werkte in Madonna’s voordeel.

Adam Horovitz

Rick Rubin was hun dj

"Eén van de invloedrijkste mensen ter wereld", volgens The Times, is Rick Rubin. Hij produceerde onder meer Metallica, Red Hot Chili Peppers, Neil Diamond, Adele en Johnny Cash. Bij de Beasties stond ‘ie gewoon achter de draaitafels. Hier met megaradio.

Het zijn echte vrienden

De boys deelden twee keer een huis. Eerst in hun beginperiode in een rottig Chinatown-appartement, de tweede keer in L.A. Ze noemden het daar ‘the G-spot', naar het vriendelijke oude echtpaar Grassholff, waar ze de woning van huurden.

En o ja

Hun Licensed To Ill was het eerste rapalbum dat in Amerika op nummer 1 stond. En ze staan in de Top 2000, twee keer zelfs. Wat ons brengt tot de belangrijkste reden dat Beastie Boys zo he-le-maal goed zijn: hun muziek (en videoclips!).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie