Programma

Vijf tips voor wie 0,0% voor z'n spaargeld krijgt

  1. Nieuwschevron right
  2. Vijf tips voor wie 0,0% voor z'n spaargeld krijgt

Triodos zet als eerste bank de rente op een spaarrekening naar 0,0%. Wat kun je dan nog doen met je geld nu sparen niets oplevert?

Of je nu een spaarrekening hebt bij Triodos of ergens anders, sparen levert weinig tot niets op. Triodos zet de rente nu op 0,0%, elders is dat bijvoorbeeld 0,2%

Wat kun je nog met je geld?

Paul vraagt het expert Puck Scheres. Hierbij de vijf tips van Puck:

1. Spaar

Om te beginnen: blijf toch een beetje sparen. Want je weet nooit wanneer je wasmachine stuk gaat.

2. Hop geen bank

Je zou, als je bij Triodos zit, ook naar een andere bank kunnen gaan. Maar dat levert niet veel op: krijg je elders over je 1000 euro wel 0,2%, dan is dat 2 euro rente in een jaar.

3. Ga uit 't rood

Slimmer is het om te kijken of je ergens rood staat en dat in te lossen. Maarliefst 14% betaal je over rood staan. Dat bespaar je dan mooi.

4. Los je hypotheek af

Heb je een flink bedrag, dan is (deels) aflossen van je hypotheek misschien een optie. Je betaalt dan minder per maand, al kun je het afgeloste bedrag later natuurlijk niet meer voor iets anders gebruiken.

5. Beleg

Ten slotte zou je, als je graag meer rendement wil, kunnen gaan beleggen. Doe dit alleen met geld dat je echt over hebt en kunt missen voor de lange termijn. Op de korte termijn, of met geld dat je eigenlijk nodig hebt, is het risico te groot.

Negatieve rente?

De lage rente is een stimuleringsmiddel van de Europese Centrale Bank om te zorgen dat bedrijven en particulieren geld gaan lenen om te investeren. Banken zelf moeten inmiddels soms al negatieve rente betalen over het kapitaal dat ze zelf stallen. Of dit ook voor particulieren kan gaan gebeuren, is niet zeker, maar een aantal banken geeft te kennen dat hiervan voorlopig in elk geval geen sprake is.

Spaarrente gaat naar 0 procent

Gijs 2.0
Dj: Paul Rabbering
Ma - Vr 12.00 - 14.00

Ster advertentie
Ster advertentie