Programma
AVROTROS

Miss Montreal over haar nieuwe single Alles Vergeven

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreal over haar nieuwe single Alles Vergeven

Miss Montreal was te gast bij Corné Klijn in Aan De Slag! om te vertellen over haar nieuwe single Alles Vergeven en de aanstaande theatertour.

Sanne Hans, die we allemaal kennen als Miss Montreal, gaat een drukke periode tegemoet, met enkele festivals komende zomer en een nieuwe theatertour in het najaar. Miss Montreal heeft een heleboel nieuwe muziek op de plank liggen en de single Alles Vergeven is daar het eerste uitgebrachte voorbeeld van. "Ik had lang niets nieuws, maar ik weet dat het fijn is als ik iets uitbreng waarop je hoort hoe ik echt ben. En ik ben live toch wel van de hogere uithalen met weer een 'oeh'tje' erin. Dat heb ik al jarenlang en het is blijkbaar wie ik ben."

'Resultaat klinkt stoer'

Vooral de productie steekt er wat Miss Montreal betreft bovenuit. "Wat erg fijn is, is dat Oliver Rosa zo'n vette productiesound had. Ik had zoiets van: ik kan het wel gaan opnemen met iemand met wie ik het altijd doe, maar eigenlijk wil ik dit nummer gewoon maken met jou. En het resultaat klinkt gewoon best wel stoer."

Komende zomer staat Sanne Hans op verschillende festivals. Morgen debuteert Alles Vergeven op IDDF in Schiedam. Ook staat ze bijvoorbeeld op Zwarte Cross. Daarnaast kijkt ze enorm uit naar de aanstaande theatertour. "Ik heb al drie jaar niet in de theaters gestaan, daar heb ik weer zin in. Tijdens een theatertour kan ik dieper gaan dan bij een groot concert. Soms heb ik een playlist, maar dan sla ik 15 songs over omdat ik het zo leuk heb en alleen maar aan het praten ben. Er zijn altijd wel nummers waarbij ik moet huilen, dus ja: het is een stuk dieper."

Het nieuwe nummer van Miss Montreal gaat over een relatie die niet perfect gaat. "Je komt dingen tegen, situaties, en dan kon ik me daar vroeger altijd erg druk om maken. Dan gaat het eigenlijk helemaal fout, een neerwaartse spiraal. Ik heb nu geleerd dat als je een stapje terug doet en even nadenkt, dat je gewoon nog steeds van elkaar houdt. Laat het maar los, dan groei je samen en heb je meer rust."

Komend najaar staat Miss Montreal in verschillende theaters in Nederland. Er zijn nog een paar kaarten voor verschillende voorstellingen.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie