Programma

Drave Gohl praat muziek op SXSW

  1. Nieuwschevron right
  2. Drave Gohl praat muziek op SXSW

Zanger, gitarist en drummer Dave Grohl vertelde in zijn SXSW-speech over zijn liefde voor de virale internet-hit Gangnam Style, zijn verleden bij Nirvana en zijn periode van rouw na het overlijden van Kurt Cobain.

South by Southwest

Grohl trad afgelopen week in de voetsporen van Bruce Spingsteen, die vorig jaar bij het South By Southwest (afgekort tot SXSW) festival in Austin, Texas de keynote speech hield. Als gitarist en zanger bij de rockband Foo Fighters en voormalig drummer van de iconische grungeband Nirvana heeft Grohl een hoop muzikale ervaring die hij met het publiek kon delen.

Genezingsprocess

Nadat de muzikant met het publiek deelde hoe hij op zijn twaalfde al met meerdere cassettedecks probeerde zijn werk op te nemen, vertelde hij welke vijf woorden zijn leven voorgoed veranderde: “Heb je gehoord van Nirvana?” De speech nam een emotionele wending toen Grohl vertelde dat hij het niet kon verdragen om muziek te spelen na de zelfmoord van bandlid en vriend Cobain. Het opnemen van het debuutalbum van de Foo Fighters was voor hem een genezingsprocess: “Ik schreef nummers over het opnieuw te beginnen,” merkte Grohl op.

Guilty pleasures

Als laatste had de muzikant nog een goed advies voor het publiek: guilty pleasures zijn onzin. Je hoeft muziek niet ‘stiekem’ leuk te vinden. “Gangnam Style is een van mijn favoriete nummers van het afgelopen decennia. Is het beter dan dat nieuwe album van Atoms for Peace?” vroeg Grohl tenslotte aan het publiek, waarmee hij hen wilden aansporen om zelf een mening te vormen over muziek.

Ster advertentie
Ster advertentie