Programma
BNNVARA

Komende twee weken is Utrecht Centraal een groot theaterpodium

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Komende twee weken is Utrecht Centraal een groot theaterpodium

Kom je de komende twee weken ’s avonds langs op Utrecht Centraal, dan kan het zomaar zijn dat je onderdeel bent van een theatervoorstelling. Jan-Willem sprak vanochtend met theatermaker Floris van Delft over Mollen, het stuk dat zijn gezelschap op het station speelt.

De komende twee weken wordt Utrecht Centraal omgetoverd tot een groot podium. Vier acteurs en een muzikant van theatergezelschap Wat We Doen zullen op het station rondlopen en nietsvermoedende reizigers betrekken in hun voorstelling, Mollen. Dit terwijl het publiek vanuit een grote tribune op het station uitkijkt.

Geluid

Hoe wordt het geluid dan geregeld? “Het publiek krijgt een koptelefoon op, acteurs hebben allemaal een zender. Het is heel bijzonder want het station is heel groot, maar hoewel de acteurs dertig meter verderop aan het spelen zijn lijkt het alsof ze vlak naast je staan. De reizigers hebben alleen helemaal niet door dat het aan de hand is", vertelt Floris.

Niet storen

"Laat me met rust. Ik moet mijn trein halen", verwacht Jeroen Kijk in de Vegte van de nietsvermoedende reizigers die worden uitgenodigd mee te spelen. Floris: "Het is fascinerend hoeveel mensen dat niet doen en het is ook heel bijzonder als mensen dat wel doen. Soms gaat er gewoon iemand zitten en een paar minuten kletsen terwijl diegene geen idee heeft dat het publiek mee zit te luisteren."

Beluister hieronder het volledige gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie