Programma

NPO Radio 2 Nieuwe Naam: Christon

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 Nieuwe Naam: Christon

Het predicaat NPO Radio 2 Talent gaat voortaan Nieuwe Namen heten. De eerste Nieuwe Naam is Christon.

Van Rigby naar Christon

Het liedje waarmee Christon het label NPO Radio 2 Nieuwe Naam heeft verdiend, heet 'SOS Warning'. Zanger Christon Kloosterboer is allang geen onbekende meer in de Nederlandse popmuziek. De afgelopen jaren verdiende hij ruimschoots zijn sporen met zijn band Rigby, vernoemd naar het Beatles-nummer 'Eleanor Rigby'. De band scoort een handjevol hits, waarvan het Serious Request-nummer 'One Song' de populairste blijkt.

Verrast met een telefoontje

Wanneer Christon denkt een 'gewoon' interview te hebben met Paul Rabbering op NPO Radio 2, neemt het gesprek plots een andere wending. Luister naar de reactie van Christon op de bekendmaking:

Wereldwijd in de clubs

Naast zijn eigen band wordt Christon veelvuldig gevraagd om liedjes te schrijven voor anderen. Hij doet dit voor uiteenlopende artiesten als Ed Struijlaart, Sharon Doorson, Leonie Meijer, Wildstylez en Dana Winner. Met de Duitse trance-act Dash Berlin is hij wereldwijd in talloze discotheken en clubs te horen met de dancehits 'Underneath The Sky' en 'Earth Meets Water'. Na zijn deelname aan talentenjacht Idols maakt hij korte tijd deel uit van de popgroep XYP

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorstart

Christon heeft dus al een imposante loopbaan als muzikant en de titel Talent zou hem na tien jaar in de muziekindustrie te weinig eer aan doen. Omdat de noemer NPO Radio 2 Talent de lading niet meer dekt van de artiesten die wij graag aandacht willen geven, ondersteunen we Nederlandse artiesten voortaan onder het vaandel NPO Radio 2 Nieuwe Naam. De muzikale doorstart van Christon Kloosterboer is daar een mooi voorbeeld van.

Paul!

Om de twee maanden wordt de nieuwe NPO Radio 2 Nieuwe Naam bekendgemaakt bij Paul!, het zondagmiddagprogramma van Paul Rabbering. Wij steunen de Nieuwe Namen door hun liedjes te draaien en ze ruimte te geven in een aantal van onze programma's. Eerdere NPO Radio 2 Talent-acts waren onder meer Yorick van Norden, Logue, Bewilder, Lorrèn, Emil Landman, Dillenburg en Bells Of Youth.

Ster advertentie
Ster advertentie