Programma

Jan Terlouw praat met Gijs over vrijheidscolleges

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Terlouw praat met Gijs over vrijheidscolleges

Jan Terlouw geeft samen met onder meer oud-politica Femke Halsema vrijheidscolleges. In het hele land vinden in totaal éénenveertig lezingen plaats.

Steeds veranderend wereldbeeld

Terlouw vertelt in Gijs 2.0 over het belang van de colleges: "Vrijheid is zo ontzettend belangrijk en moet gekoesterd worden. Het is niet vanzelfsprekend. We zouden ons meer bewust moeten zijn van het belang van vrijheid." De schrijver en voormalig politicus vertelt tijdens de lezingen over zijn veranderende wereldbeelden: "Als kind dacht ik dat mensen nou eenmaal oorlog moesten maken. Mijn tweede wereldbeeld was een wereld waarin er hoop was op vrede. Nu hebben we een nieuwe kijk op de maatschappij en draait het om zakelijkheid, problemen oplossen en wordt er nauwelijk over idealen gepraat."

Quote

Vrijheid is zo ontzettend belangrijk en moet gekoesterd worden. Het is niet vanzelfsprekend. We zouden ons meer bewust moeten zijn van het belang van vrijheid.

Jan Terlouw

Belangrijke boodschap

Tijdens zijn colleges in het land treft Terlouw zalen met voornamelijk jonge mensen. Hij heeft vertrouwen in de nieuwe generatie: "Bij jongen mensen bespeur ik de vraag of het nou echt altijd over geld moet gaan. Zij kijken heel anders tegen dingen aan dan hun voorgaande generaties." Terlouw geeft het publiek een belangrijke boodschap mee: "Bedenk waar je voor wilt leven en wat je echt de moeite waard vindt. Verdiep je in politiek. Dat is zo belangrijk, want de overheid bepaalt de wet."

Beluister hieronder het fragment uit Gijs 2.0:

Jan Terlouw: "Eet eens wat minder vlees"

Gijs 2.0
Dj: Gijs Staverman
Elke werkdag 12:00 - 14:00

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie