Programma

Kanye for president!

  1. Nieuwschevron right
  2. Kanye for president!

Tijdens de VMA's deed Kanye West een opmerkelijke uitspraak. Hij wil president worden. Henk van Steeg analyseerde zijn voorgangers en gaf hem tips.

Kardashian als first lady

In 2020 moet het gaan gebeuren, Kanye West wil zich kandidaat stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en Obama's plek overnemen in het Witte Huis, met Kim Kardashian aan zijn zijde als first lady. Maar Kanye is niet de eerste met deze ambities. Diverse artiesten gingen hem voor.

Senegal

Zo wilde Youssou N'Dour in 2012 meedoen aan de verkiezingen in Senegal. Al voordat er gestemd moest worden, waren er problemen, omdat het aantal stemmen dat N'Dour zou krijgen kon niet gecontroleerd worden. Opvallend aan deze verkiezingen was dat de toenmalige president voor een derde termijn ging. Iets dat volgens de grondwet verboden is.

Veel regels

Ook Gotye, Wyclef Jean en Martha & The Vandellas slaagden er niet in om tot president in hun landen van herkomst verkozen te worden. Wil Kanye West succesvoller worden, dan zal hij op veel regels moeten letten. Henk van Steeg helpt hem alvast een handje door de missers van zijn voorgangers op een rijtje te zetten.

Bekijk hier het fragment terug.

Ster advertentie
Ster advertentie