Programma

Jeroen Woe: ‘Ik schrijf maximaal twee nummers per jaar’

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Woe: ‘Ik schrijf maximaal twee nummers per jaar’

Deze week in de podcast Liedjeslust schuift Jeroen Woe aan bij Dolf Jansen. Jeroen is satiricus, cabaretier en liedjesschrijver. Samen met cabaretier Niels van der Laan, maakt hij het populaire tv-programma Even Tot Hier.

Zolang als Jeroen zich kan herinneren, schrijft hij liedjes: “Ik ben er als kind mee begonnen. Mijn zusje zat op gitaarles, ik kon niet gitaarspelen, maar maakte wel met enkel de laagste snaar van haar gitaar een liedje.” Ondanks dat Jeroen zijn hele leven al bezig is met het schrijven van liedjes, is het niet iets dat hij vaak doet. “Ik schrijf maximaal twee liedjes per jaar. Bij mij komt schrijven vanuit ontspanning en ik heb er nu bijna nooit tijd voor. Teksten komen bij mij vanzelf, omdat ik een idee heb of een melodietje. En als ik dan ontspannen ben, dan ga ik het verder uitwerken.”

'Binnen theater en cabaret is muziek een ingewikkeld ding'

In zijn puberteit werd Jeroen groot fan van Jeroen van Merwijk. “Ik was er idolaat van. Hij is natuurlijk beregeestig en hij heeft mij de ogen geopend dat je een voorstelling kunt maken die helemaal uit liedjes bestaat en waar je de hele tijd op het puntje van je stoel zit.” Hij doelt daarmee op andere cabaretiers, waarbij muziek meer een bijzaak is. “Binnen theater en cabaret is muziek een ingewikkeld ding."

Naast het televisieprogramma Even Tot Hier, maakt Jeroen samen met Niels van der Laan ook theatershows. Een combinatie van cabaret en muziek, wat altijd met elkaar verband houdt. “In onze eerste theatershow stond het wat los van elkaar. Wat kan je met muziek, waardoor je het publiek er juist bijhoudt? Dat is uiteindelijk gelukt.”

Sabbatical

Begin juni heeft Jeroen zijn album Weg Was uitgebracht. Maar, alvast op de zaken vooruitlopend, zal er even gewacht moeten worden op een nieuw album. “Minstens vijf jaar gaat dat duren. Het moet vanzelf komen. Vanuit mijn liefde, omdat ik het zelf wil maken en omdat ik het voel. Én er moet tijd voor zijn. Stel dat Niels en ik een sabbatical nemen, dan liggen er zo vier, vijf nieuwe liedjes.” Maar die sabbatical zal er, met een gemiddelde 1,8 miljoen kijkers per aflevering voor Even tot Hier en een goedlopende theatershow, voorlopig niet komen.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#21 - Liedjeslust aflevering #21 - Jeroen Woe

Liedjeslust

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Jacqueline Govaert en Mr a balladeer", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie