Programma

Het verhaal achter 'I Will Always Love You'

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'I Will Always Love You'

Whitney Houston covert 'I Will Always Love You' voor de film The Bodyguard en dat wordt een gigantisch succes!

Country

Voordat Whitney het nummer in 1992 weer tot een groot succes maakt, wordt het in 1974 geschreven door niemand minder dan Dolly Parton. Zij schrijft het voor haar ontdekker en mentor Porter Wagoner, omdat zij graag verder wil met de muziek, maar wel zonder hem. Het lied staat dan in de top van de countryhitlijsten. In 1982 is het nog een keer een grote hit, omdat het in de film The Best Little Whorehouse in Texas ​zit.

The Bodyguard

Nadat Steve McQueen and Diana Ross de rollen in de film The Bodyguard afwijzen, worden Whitney Houston en Kevin Costner gevraagd. Zij stemmen samen in en spelen de hoofdrollen in de film. Het is de bedoeling dat Whitney 'What Becomes Of The Broken Hearted' gaat coveren voor de soundtrack van de film, maar die is een jaar éérder al gebruikt in de film Fried Green Tomatoes. Kevin Coster geeft de suggestie om 'I Will Always Love You' te gebruiken.

Verkeerde versie

David Foster, Whitney's producer, vindt het prima een prima idee. Hij gaat zelfs naar de winkel om versie van Linda Ronstadt te kopen zodat Whitney kan oefenen. Wanneer iedereen enthousiast is over het nummer vraagt David Foster Dolly Parton om toestemming."Helemaal prima", zegt Dolly. "Alleen laat Linda Ronstadt een heel couplet weg." De complete tekst wordt opgestuurd en Whitney neemt het op in de studio. Dolly hoort er verder helemaal niets meer van tot ze op een dag in de auto zit en verrast wordt door het nummer op de radio. "Whitney zong het zo ongelooflijk goed dat ik er helemaal ondersteboven van was", vertelt ze later.

Luister hieronder naar Whitney Houstons versie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groot succes

Kevins suggestie was een goed idee, want het nummer wordt razend populair. Whitney wint er van alles mee. Van Record Of The Year tot Best Female Pop Vocal Preformance. In Nederland staat het zes weken lang op nummer één en vind je Whitney's versie terug in álle edities van de Top 2000. Dolly Parton zelf is diep onder de indruk van de cover. "De manier waarop ze dat simpele lied van mij nam en er zo iets groots van maakte. Het werd vrijwel haar nummer. Ik vind het wonderbaarlijk dat mensen dat kunnen", vertelt Dolly.

Luister hieronder het origineel van Dolly Parton:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie