Programma

Een miljoen, wat nu?

  1. Nieuwschevron right
  2. Een miljoen, wat nu?

In Noord-Holland viel de Jackpot van 18,7 miljoen. De winnaar was even zoek, maar is nu weer gevonden. Wat doe je als je opeens zo rijk bent?

Nieuwe miljonairs

We dromen er allemaal van: het winnen van de loterij. Maar wat als je echt van de ene op de andere dag miljoenen euro's op je rekening hebt staan. Wouter van der Goes belt in Wout2day met David Selier. Hij begeleidt de winnaars van de Jackpot. Want, wat moeten de verse miljonairs wel of niet doen?

Nooit meer werken

Veel mensen zeggen dat ze stoppen met werken als ze de loterij winnen, maar volgens Selier is dat niet zo verstandig. "We raden mensen altijd aan om te blijven werken, want je hebt een dagritme nodig en daarnaast is het ook goed voor je sociale contacten. Je kunt natuurlijk wel minder gaan werken of voor jezelf beginnen."

Genieten

Wouter vraagt zich af of er mensen zijn die direct naar de autodealer rennen om een echte Ferrari te kopen. En die zijn er. "We raden mensen altijd aan om een lijstje te maken van dingen die ze wel of juist niet met het geld willen doen. Natuurlijk is het ook belangrijk om ervan te genieten. Koop die dure auto of ga op een vakantie in een vijfsterren hotel."

Wat te doen?

Een bedrag van 18,7 miljoen lijkt oneindig en genoeg om de rest van je leven mee vooruit te kunnen. Maar wat kun je er nu echt mee doen? Los je hypotheek af of koop je droomhuis, ga op een luxe wereldreis of rijd rond in de duurste auto. Het kan allemaal.

Beluister hier het fragment terug voor nog meer goede adviezen.

Ster advertentie
Ster advertentie