Programma

Tim Akkerman ontvangt persoonlijke TopSong met trillende handen

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Akkerman ontvangt persoonlijke TopSong met trillende handen

De Nederlandse rockzanger Tim Akkerman mag zich trots eigenaar noemen van een TopSong met zijn nieuwste single 'The Road'.

We kennen Tim Akkerman als ex-frontman van de Haagse band DI-RECT. Hij is tien jaar lid van de band als hij er in 2009 voor kiest om als soloartiest door te gaan. In 2011 verschijnt zijn eerste album Anno en in 2014 zijn tweede plaat genaamd The Journey. Vorig jaar maakte Tim ook zijn opkomst in het programma Beste Zangers waar hij samen met Floor Jansen een memorabele versie van 'Shallow' uit de film A Star Is Born neerzet. Die wordt vol liefde ontvangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'The Road'

In 2019 doet Tim iets wat compleet nieuw voor hem is. In tegenstelling tot zijn voorgaande rocknummers, is zijn meest recente album Lions Don't Cry persoonlijk en kwetsbaar. Zijn nieuwe single, tevens TopSong aankomende week, 'The Road' is het verlengde hiervan. Het is een langzaam en emotioneel nummer. Over de boodschap van het nummer zegt Tim op zijn Twitter: "The Road' gaat over het pad dat we afleggen in ons leven. Het maakt niet uit hoe het went of keert, het zal altijd je levenspad blijven."

'Ik zit helemaal te trillen hier'

Bart verrast Tim Akkerman met de TopSong en die had dat absoluut niet zien aankomen. "Wauw, ik loop nu op wolken. Dit is echt een cadeautje, ik zit helemaal te trillen hier. Soms hebben liedjes iets magisch, je hoopt dat je zoiets in je leven mag schrijven. Als je het loslaat in de wereld, hoop je dat mensen er net zo blij mee zijn als je zelf bent." Na twee zware jaren kijkt Tim Akkerman alleen nog maar vooruit. Nadat hij werd gevraagd voor The Passion en Beste Zangers is dit een kers op de taart. "Ik zit nu nog te ontbijten, maar ik zet het water even om in wijn."

’Ik zit helemaal te trillen hier’. Bart verblijdt Tim Akkerman met de NPO Radio 2 TopSong

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie